Фрчкоски: Социјална зграда вредна 10 милиони евра, СДСМ инвестира во инфраструктура и се грижи за ранливите

Од:

СДСМ инвестира во современа инфраструктура но се грижи и за ранливите граѓани. Се наоѓаме во општина Бутел во Скопје, ова зад мене е најголемата социјална зграда во државата. Оваа зграда не е само капитален објект, таа е дом за 312 семејства на наши сограѓани најави Јон Фрчкоски, член на Комисија за транспорт и врски на СДСМ.

– Инвестиција вредна речиси 10 милиони евра на Владата на СДСМ, со единствена цел, да помогнеме на деца без родители, на самохрани родители, лица со попреченост. Ако се направи споредба со времето на ДПМНЕ, вредноста на оваа зграда од 10 милиони евра е еднаква на 4 лава -споменици од Скопје 2014. Тоа е суштината разлика помеѓу СДСМ и ДПМНЕ. СДСМ се грижи за подобар живот на граѓаните, ДПМНЕ за спомениците. СДСМ не сади жални врби и палми во Вардар туку вложува во потребите на граѓаните и тоа многу гордо можеме да го кажеме. Вакви социјални згради изградивме ширум републиката. Во изминатите 4 години, изградени се или се во фаза на изградба повеќе од 860 социјални станови, рече Фрчкоски.

Би можело да ве интересира

СДСМ: Тошковски да си го праша Мицкоски за тајната коалиција со ДУИ

Имотот на Јанушев СДСМ го поврзува со кинеските автобуси: За седум години сигурно ќе го затворевте ако имаше криминал одговори ВМРО-ДПМНЕ

Катерина Ѓуровски

Јанушев: Нема подарен имот туку погрешно внесени податоци, паразитите кои ја руинираа зградата на владата паничат

Катерина Ѓуровски

Кузеска: Панче Тошковски има стан во поклонетиот имот на Јанушев

Катерина Ѓуровски

„Колената го болат за во авион, ама не и за на Водно“, „Со владиниот авион одевте до Ниш“ – СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ се пресметуваат за патувањето во Вашингтон

Катерина Ѓуровски

СДСМ: Пандов пушта од затворите лица осудени за 27 април

Катерина Ѓуровски