АХВ: Се повлекува чоколадото „милка орео“, во него е пронајдена пластика

Од:

Агенцијата за храна и ветерина известува дека операторот со храна ТД Нелт СТ ДООЕЛ, врши отповикување на чоколаден бар „Милка Орео“ од 37 грама.

Причината за ова отповикување е поради тоа што се пронајдени парчиња пластика во самиот производ. Инаку овој производ од пред неколку дена е повлечен и од хрватскиот пазар токму поради истата причина.

Се повлекува производот Чоколаден бар Милка Орео 37гр. со сериски број/лот: OSK0934652 со рок на употреба до 18.08.2024 кој го произведува „Mondelez Polska Production SP Zoo“ а го увезува и дистрибуира ТД Нелт СТ ДООЕЛ.

Би можело да ве интересира

АХВ: На македонскиот пазар нема сендвич со шунка контаминиран со листерија

АХВ: На фејсбук страницата „Zeolit MK“ нелегално се продава „Zeo Medic“, производот не е одобрен и нема гаранција дека е безбеден

Повлечен од продажба небезбеден чипс од Косово

АХВ: Засилени контроли на рокот на производите во новогодишните пакетчиња

Орце Костов

Какаото најскапо во последните речиси половина век: Ќе се зголеми и цената на чоколадото

Салмонела нема ниту во храната, изворот на заразата во училиштата во Карпош дополнително ќе се утврдува