Свет без ѕидови – Поетско читање во Струмица

Од:

На 09 февруари 2019 година, со почеток во 20:00 часот во Jazz club ДЕПО, Здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“ во соработка со Светското поетско движење (World Poetry Movement) се приклучуваат на новата глобална акција „Свет без ѕидови“ и со тоа ја мапираат Струмица како дел од градовите во светот кои ја подржуваат оваа иницијатива и самото меѓународно поетско движење.

Македонија е учесник во ова движење со организација на два поетски настани во Скопје и Струмица. На настанот во Струмица ќе настапат: Сузана Мицева, Ѓорги Калајџиев, Вања Изова Велева, Стефчо Стефанов, Наташа Василевска – Трајчевска и Митко Гогов (модератор).

Би можело да ве интересира

Поетесата Костадинова наградена на Меѓународниот поетски настан „Месопотамија 2019“

Стихозбирката „Човек“ на Ивановски добитник на наградата „Браќа Миладиновци“

Ана Ололовска

Конкурс за поезија и плакат за деветтиот фестивал „100 Илјади поети за промена“

Нова стихозбирка за деца од Наум Попески

„Картографија на огнот” прва македонска антологија објавена во Колумбија

Ана Ололовска

Поезија од Марковски објавена во американското списание Harbinger Asylum

Ана Ололовска