Изложба на слики, цртежи и графики од колекцијата на „Остен музејот на цртеж“

Од:

Во Уметничката галерија Остен во Скопје вечер ќе биде отворена изложба на која ќе бидат претставени дела од музејот на цртеж, а ќе трае до 31 јули.

На неа ќе бидат изложени дела на уметниците Родољуб Анастасов, Виктор Вазарели, Илја и Емилија Кабаков, Кристо (Христо Јавачев), Мице Јанкуловски, Пабло Пикасо и Пјер Сулаж.

Би можело да ве интересира

Во галеријата „Остен“ 53-та светска галерија на карикатури

Ана Ололовска

Доделени наградите на „Остен биенале на цртеж – Скопје 2020“

Трета изложба на Остен по повод 75 години од постоењето

Ана Ололовска

„Остен“ одбележува 75 години со две изложби од 1 до 10 октомври

Ана Ололовска

Завршува „Остен биеналето на наградени автори 2019“ во Охрид

Ана Ололовска

Изложба на наградените карикатури на „Остен“ во изминатите 50 години

Ана Ололовска