Трета изложба на Остен по повод 75 години од постоењето

Од:

Во изложбениот простор на „Остен“ од вчера е отворена третата изложба на слики и цртежи од колекцијата „Остен музејот на цртеж“, по повод 75 години од своето постоење.

Изложбата, која е и последна во одбележување на јубилејот на Остен, ќе биде отворена до 25 јануари 2021 година.

На неа се поставени дела на уметниците: Невзат Бејтули-Кица, Христо Јавашев-Кристо, Мицко Мице Јанкуловски, Оскар Кокошка, Пабло Пикасо, Анри де Тулуз Лотрек, Херменсон ван Рејн Рембрант, Виктор Вазарели, Владимир Величковиќ.

Би можело да ве интересира

Во галеријата „Остен“ 53-та светска галерија на карикатури

Ана Ололовска

Доделени наградите на „Остен биенале на цртеж – Скопје 2020“

„Остен“ одбележува 75 години со две изложби од 1 до 10 октомври

Ана Ололовска

Изложба на слики, цртежи и графики од колекцијата на „Остен музејот на цртеж“

Ана Ололовска

Завршува „Остен биеналето на наградени автори 2019“ во Охрид

Ана Ололовска

Изложба на наградените карикатури на „Остен“ во изминатите 50 години

Ана Ололовска