Промоција на Водичот за ХАЦЦП принципите за операторите со храна

Од:

Претставници на Агенцијата за храна и ветеринарство, Здружението на хотелиери на Македонија – ХОТАМ и Секторот за туризам при Општина Охрид денеска пред угостителите и хотелиерите од охридско – струшкиот регион ќе го промовираат „Водичот за ХАЦЦП принципите за операторите со храна, особено во угостителската дејност”.

Водичот го подготвија претставници на ХОТАМ во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство во рамки на кампањата за интензивирање на имплементацијата на НАССР во угостителските објекти.

Во рамки на кампањата, која ќе се реализира за угостителите и хотелиерите од Охридско- Струшкиот регион,  денеска во Охрид  ќе се одржи и 12-та од планираните 24 едукативни работолници на тема „Интензивирање на имплементацијата на ХАЦЦП принципите во угостителските објекти  во Република Македонија” во организација на Агенцијата за храна и ветринарство.

Би можело да ве интересира

Вонредни контроли на скопски „бувљак“, уништени околу 100 килограми небезбедни чипсови, чоколадни бонбони, наполитанки, конзерви,…

АХВ: Три ресторани и месарница во Кавадарци пласирале небезбедна храна

Горан Наумовски

АХВ: „Атлантик Штарк“ повлекува бисквити поради можност за присуство на надворешно тело

Дурмиши: Ќе има намалување на цените на основните прехранбени производи

AХВ: Откриена е небезбедна храна во месарница и во супер маркет во Скопје

Горан Наумовски

Јајца Л класа, суџук, пудинг од чоколадо: Што ќе се јаде во охридскиот затвор годинава