Претставници на Агенцијата за храна и ветеринарство, Здружението на хотелиери на Македонија – ХОТАМ и Секторот за туризам при Општина Охрид денеска пред угостителите и хотелиерите од охридско – струшкиот регион ќе го промовираат „Водичот за ХАЦЦП принципите за операторите со храна, особено во угостителската дејност”.
Водичот го подготвија претставници на ХОТАМ во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство во рамки на кампањата за интензивирање на имплементацијата на НАССР во угостителските објекти.
Во рамки на кампањата, која ќе се реализира за угостителите и хотелиерите од Охридско- Струшкиот регион, денеска во Охрид ќе се одржи и 12-та од планираните 24 едукативни работолници на тема „Интензивирање на имплементацијата на ХАЦЦП принципите во угостителските објекти во Република Македонија” во организација на Агенцијата за храна и ветринарство.