Македонија

(ВИДЕО) Автономија на УКИМ: Студентите влегоа на факултети

(ВИДЕО) Автономија на УКИМ: Студентите влегоа на факултети

Студенти од Студентскиот пленум влегоа на факултетите во склоп на УКИМ. Тие денеска протестот го започна во 19 часот пред СПУКМ, каде свои обраќања имаа…

Блажески: Младост никој не победил!

Блажески: Младост никој не победил!

Дејан Блажески, опозицискиот советник, пишува за вчерашните кримнални студентски избори. Прашува: Kаква одбрана за молкот…

Агенцијата за туризам во Грузија ги презентира убавините на Македонија

Агенцијата за туризам во Грузија ги презентира убавините на Македонија

Делегација на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТРМ) од денеска до 5 јули ќе присуствува на 25-тата годишна сесија на Парламентарното Собрание (ПС) на ОБСЕ која се…

ДОМ: Осуда на полициската бруталност врз студентите

ДОМ: Осуда на полициската бруталност врз студентите

ДОМ најостро ја осудува бруталност на припадниците на Единицата за брзо распоредување (ЕБР) кое го примени вчера вечер врз студентите по завршувањето на нелегитимните избори за претседател на Студентскиот парламент…