zivotna sredina

Македонија

Град Скопје објави конкурс за најголем придонес за животната средина во 2017

А1он
Во рамки на традиционалната манифестација „Денови на пролетта – Денови на екологијата“ Град Скопје денеска објави јавен конкурс за избор на најеколошка компанија, за најголем
Македонија

Зајакнување на капацитетите за имплементација на Натура 2000

А1он
Министерот за животна средина и просторно планирање Башким Амети денеска ќе се обрати на завршниот настан на проектот финансиран од Европската унија „Зајакнување на капацитетите
Македонија

Нов закон за заштита од индустриски емисии со построги критериуми за одредени индустрии

А1он
Министерството за животна средина и просторно планирање изготви нов закон за заштита од индустриски емисии во кој целосно е инкорпорирана ЕУ директивата за индустриски емисии,
Македонија

Промоција на лабораторија за животна средина

А1он
Лабораторија за животна средина ќе промовира денеска компанијата Технолаб. Од компанијата информираат дека станува збор за лабораторија акредитирана од страна на Институтот за акредитација согласно
Македонија

Национална конференција за води: Приоритет управувањето со водите

А1он
Управувањето со водите претставува приоритет кој се рефлектира во повеќе стратешки документи донесени од Владата на Република Македонија и од Министерството за животна средина и
Македонија

Истрага против седум вработени во Управата за животна средина

А1он
Основното јавно обвинителство – Скопје, постапувајќи по кривична пријава на Одделението за сузбивање организиран криминал во МВР, донесе наредба за спроведување истражна постапка против седум
Македонија

Швајцарија и Македонија со нова Стратегија за соработка (2013 – 2016)

А1он
Министерот за животна средина и просторно планирање, Абдилаќим Адеми денеска присуствуваше на промоцијата на Стратегијата за соработка на Швајцарија со Македонија (2013–2016). Новата Стратегија за
Македонија

Министерот Адеми во Охрид го отвори меѓународниот состанок посветен на заштитата на озонската обвивка

А1он
Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми го отвори годишниот состанок на Регионалната мрежа на Канцеларии за заштита на озонската обвивка на земјите
Македонија

Во Струга се дебатира за предизвицте на албанската геодезија

А1он
Mинистерот за животна средина и просторно планирање на Република Македонија Абдилаќим Адеми денеска ја отвори работилницата на тема „Предизвици на албанската геодезија на национално ниво“