zivko mukaetov

Економија

Живко Мукаетов избран за нов член на Одборот на директори на Американската стопанска комора

А1он
На овогодишното Генерално собрание на Американската стопанска комора (AmCham), Генералниот директор и Претседател на УО на „Алкалоид“ АД Скопје, Живко Мукаетов, е избран за нов
Економија

Мукаетов: Годинава ќе ја завршиме со извоз од 180 милиони евра, планираме силен раст на извозот на европските пазари

А1он
Најуспешната македонска компанија “Алкалоид” годинава ќе ја заврши со извоз од околу 180 милиони евра, што се високи 70% од вкупните консолидирани продажби на компанијата.
Македонија

Живко Мукаетов почесен конзул на Кралството Норвешка во Македонија

А1он
Денеска во просториите на „Алкалоид“ АД Скопје на локалитетот во Автокоманда официјално почна со работа Конзулатот на Кралството Норвешка. За конзул на Кралството Норвешка во