zeleznicki premin

Македонија

Возачите минуваат на среќа: 26 дена нема сигнализација на најфрекфентниот железничкиот премин во Хиподром

Орце Костов
Сигнализацијата на пругата на патниот правец од населбата Хиподром кон Трубарево не е во функција речиси еден месец поради сообраќајна несреќа, а возачите на патничките
Економија

Србија и Македонија ќе градат заеднички железнички премин, инвестицијата 4,5 милиони евра

Намалување на времето на патување со воз, подобра соработка меѓу царината, граничната полиција, фитосанитарната, ветеринарната и радиолошката инспекција на Македонија и на Србија предвидува проектот