zan kasteks

Економија

Француската влада најави помош од една милијарда евра за земјоделците погодени од пролетниот мраз

А1он
Земјоделските култури во Франција се тешко погодени од ниските температури во земјата скоро две недели, особенолозјата и овоштарниците, по што премиерот Жан Кастекс најави создавање