zabrana struga

Македонија

Општина Струга од морални причини забранила движење со костими за капење низ чаршијата, според адвокатот Деребан нема правен основ за знаците и санкции

А1он
Забраната за движење по костими за капење низ центарот на Струга, односно од Чаршискиот мост до Градскиот пазар, била донесена заради морални и етички причини