vselenska nauka

Видео Македонија

(ВИДЕО) Преживување на „Марс“ во скафандер од 25кг и со „храна во прав“: Интервју со Мартина Димоска, прв аналоген астронаут од Македонија

Орце Костов
Мартина Димоска е првата Македонка која облекла скафандер на астронаут и добила шанса да ги истражува мистериите на универзумот. Нејзиниот активизам во науката, во вселенските