voeno oruzje

Свет

Франција го зајакнува источното крило на НАТО со испраќање тешка воена опрема на Балканот

А1он
По пешадијата и најсовремените системи за противвоздушна одбрана Мамба, официјален Париз испрати и тенкови Леклер во Романија, по што ќе следи испраќање на ескадрила борбени