topolki

Македонија

Антикорупциска: Нема одговорност кај Анѓушев за хидроцентралата „Тополки“

Мери Јордановска
Антикорупциската комисија го затвори предметот познат како „Тополки“ во кој беше инволвиран вицепремиерот Кочо Анѓушев, а се однесуваше на изградбата на хидроцентрала во националниот парк
Економија

МХЕ Тополки: Земјиштето на кое се градат и на кое веќе се изградени 70 мали хидроцентрали останува државно и за него се плаќа годишен надомест

А1он
„ВМРО ДПМНЕ продолжува да изнесува лаги и невистини врзани за постапката за изградба на малите хидроцентрали кои ги гради МХЕ Тополки, со единствена цел да
Економија

МХЕ Тополки: Обврската за долготрајниот закуп на државното земјиште произлегува од Договор за концесија потпишан во 2015

А1он
МХЕ Тополки реагира на прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ „ВМРО ДПМНЕ со спинови и невистини повторно се обидува да ја манипулира јавноста. Постапката за давање државно земјиште
Економија

„Тополки“: Фотографиите кои ВМРО-ДПМНЕ ги прикажува се од друга хидроелектрана која има дозвола за градење од април

А1он
„Опозициската ВМРО ДПМНЕ и одредени медиуми шират невистини и неточни информации за работата на Друштвото МХЕ Тополки служејќи се со фотографии од хидроелектрана која има