suhoi. avioni

Македонија

Министерството за одбрана ниту демантира ниту потврдува дека авионите „Сухои“ ќе и ги донира на Украина

Орце Костов
Министерството за одбрана ниту демантира, ниту потврдува дека четирите воени авиони „СУ-25“ кои Македонија ги купи од Украина за време на воениот конфликт во 2001