sudstvo

Македонија

Беџети: ЕК нотира одреден напредок во областа на слободата на изразување

А1он
„Eвропската комисија нотира дека е постигнат напредок по однос на независноста и непристрасноста на судството и дека обезбедена е законодавна и институционална заштита, а во
Македонија

Совет на Европа: Македонските судови со позитивна еволуција

А1он
Комисијата за ефикасност на правосудството на Советот на Европа денеска го објавува извештајот во кој се прави евалуација на европските правосудни системи. Во извештајот има
Македонија

Почина Марјан Колишевски – в.д.претседател на Кривичен Скопје

А1он
Почина в.д. претседателот на Кривичниот суд Скопје. Колишевски почина ненадејно, на 57-годишна возраст. Колишевски се споменуваше како еден од сериозните кандидати за функцијата претседател на
Македонија

ВИДЕО: Обвинителството нема да постапува против Црвенковски

А1он
Јавниот обвинител, Љупчо Шврговски, добил известување од Дирекцијата за класифицирани документи, дека документот кој Бранко Црвенковски го оставил на водителот на емисијата x/o, нема печат