state department

Македонија

САД со нова стратегија, МНР објаснува: Ќе не штитат од злобното влијание на Русија и Кина

Орце Костов
Американскиот Стејт департмент ја објави Интегрираната стратегија за развој на односите со Македонија со која САД ќе ни помагаат да се одбраниме од „малигните влијанија