ssm

Македонија

ССМ стана полноправен член на Меѓународната конфедерација на синдикати

А1он
Сојузот на синдикатите на Македонија доби полноправно членство во Меѓународната конференција на синдикати (МКС), кое како што потенцира претседателот на Синдикатот Живко Митревски доаѓа како
Македонија

СДСМ го критикува владиниот избор за амбасадор во Србија

А1он
Опозициската СДСМ денеска оцени дека предлогот Вера Јовановска Типко да биде именувана за амбасадор на Македонија во Белград е погрешен потег на македонската дипломатија и
Македонија

ССМ ги поддржува активностите во државата за подобра состојба на младите

А1он
Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) и Секцијата на млади (СМ) при ССМ ги подржуваат сите активности во државата за остварување и подобрување на социјалната
Македонија

Закон за мобинг и решавање на загубарите најавува претседателот на ССМ

А1он
Донесување закон за мобинг, решавање на статусот на работниците од претпријатијата загубари и потпишување на Колективнот договор во јавниот сектор се дел од активностите на