srednoskolci

Македонија

Средношколски Пленум со интерни пленуми на локално ниво

А1он
„Средношколскиот Пленум ја информира јавноста дека е започната постапката за основање интерни пленуми на средните училишта низ Република Македонија. Интерните пленуми имаат за цел да
Македонија

Средношколскиот Пленум со поддршка за утрешните протести на професорите и наставниците

А1он
Средношколскиот Пленум им изразува целосна поддршка на утрешните протести на професорите и наставниците. Пленумот смета дека укинувањето на казните за професорите од екстерното тестирање доведува
Македонија

Мнозинството средношколци во училиште се информираат за сексуално и репродуктивно здравје

А1он
Педесет и пет отсто од 330 ученици опфатени со истражување спроведено во 22 средни училишта на територија на Град Скопје, се изјасниле дека на училиште
Македонија

По 12.000 денари за средношколците приматели на социјална помош

А1он
Учениците од средно образование од семејствата приматели на социјална парична помош и оваа година ќе добијат дополнителна помош во висина од 12.000 денари, истакна денеска на