smederevka

Македонија

НФФ бара „вранецот“ да се откупува за 17, а „смедеревката“ за 16 денари по килограм

А1он
Националната федерација на фармери (НФФ) бара цената за винската сорта грозје „вранец“ да биде 17, за „смедеревка“ 16 ден по килограм, функционирање на договорно производство