saramandova

Македонија

Сарамандова и Пеливанов стануваат виши обвинители: Советот ги одбра од 16 пријавени кандидати

Александар Тодески
Поранешниот обвинител во СЈО, Трајче Пеливанов и обвинителката Наташа Сарамандова стануваат виши обвинители, откако за нив гласаа мнозинство од членовите на Советот на јавни обвинители.