rek itola

Македонија

МЕПСО: Дефект на елемент од високонапонска опрема во ТС „Битола 2“ причина за испадот во РЕК Битола

А1он
Поради дефект на елемент од високонапонска опрема во трансформаторската станица „Битола 2“ регистрирана е безнапонска состојба денеска во 14:17 часот. Од тие причини, автоматски делувала