prihodi

Економија

Државата наплатила 62 милиони евра од патарини годинава, за три години приходот е двојно зголемен

Орце Костов
Со рекордно ниво на капитални инвестиции од 400 милиони евра и најголем приход од патарини досега – 62 милиони евра, што е 100 отсто зголемување
Економија

НБРМ: Се зголеми профитабилноста на корпоративниот сектор во 2022 година, а задолженоста и натаму е во умерени рамки

Орце Костов
И покрај предизвиците коишто ги донесе енергетската криза и инфлациските притисоци, речиси во сите дејности од корпоративниот сектор се зголемија приходите од работењето и се
Економија

Македонски Телеком: За 4,1 отсто зголемени приходите од продажба во првиот квартал

А1он
Македонски Телеком ги зголеми приходите од продажбата во првото полугодие годинава за 4,1 отсто во споредба со истиот период од претходната година и изнесуваат 5,391
Економија

Раст на приходите од продажба на „Македонски Телеком“ во првата половина од годината

А1он
Приходите од продажба на „Македонски Телеком“ во првите шест месеци од годинава, во споредба со претходната година, се зголемени за 0,7 отсто и изнесуваат 5.177
Економија

За првпат од почетокот на пандемијата, државата почна да прибира повеќе пари во буџетот

А1он
Во јули е забележан првиот месечен раст на приходите во Буџетот од почетокот на КОВИД кризата, соопшти денеска Министерството за финансии, посочувајќи дека ова укажува
Економија

Се уште не е направена анализа колку ќе се намалат приходите на општините во вториот квартал

А1он
Кризата ги погодува и општините и поради тоа имаат намалена наплата на приходите, иако согласно последните податоци за долговите на општините се закучно со 31