pretpriemnistvo

Економија

Избрани најдобрите „зелени бизнис идеи“ за годинава

А1он
Здружението за социјални иновации „АРНО“ денеска ги прогласи победниците од натпреварот за зелени бизнис идеи 2021. За најдобри без избрани идеите: „Прва библиотека за играчки“
Економија

Агенцијата за претприемништво објави оглас за менторство за мали и средни претпријатија

А1он
Агенцијата за поддршка на претприемништво објави јавен повик за спроведување на стандардизирани менторски услуги за мали и средни претпријатија, кој ќе биде отворен до 29
Економија

Глобална недела на претприемништво од 16 до 22 ноември

А1он
Од 16 до 22 ноември годинава виртуелно ќе се одржи Глобалната недела на претпримништво (ГНП), еднонеделна иницијатива која се случува истовремено во 170 земји ширум
Економија

Ангеловска: Ќе го забрзаме растот на земјава со примена на дигиталните технологии

А1он
Сите можеме само да го забрзаме растот на нашата земја доколку ги примениме дигиталните технологии, дигиталните алатки во сите области во живеењето, тоа е една
Економија

Регионална конференција за социјално претприемништво

А1он
Завршен настан од проектот „Смарт Старт:Оддржливо влијание на граѓанските организации од Македонија, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора и Турција преку социјално претприемништво и социјални
Економија

Натпревар за млади со идеи за социјално претпремништво

А1он
Млади претприемачи со голема идеја и желба да извршат значително влијание врз општествените проблеми може да учествуваат на петтиот натпревар „Награда за социјално претприемништво“ –
Економија

Женското претприемништво неискористена можност за економски раст

А1он
Претставничките на понежниот пол бараат да се зајакне економската позиција на жените во урбаните и руралните средини, како и еднакви можности за активно вклучување на
Економија

Форум за социјално претприемништво

А1он
Во организација на Здружението „Конект“ денеска ќе се одржи Форум за социјално претприемништво. Форумот, според организаторот, има за цел да се зголеми поддршката за социјално
Македонија

Проект за зајакнување на женското претприемништво и родовата еднаквост во Македонија

А1он
Зголемување на моќта на жените претприемачи, родово зајакнувања на локалната заедница и зголемување на мирот и безбедноста, се целите на проектот „Жени претприемачи и канадски