populacija

Свет

Анализа: Популацијата во Италија за 50 години ќе се намали за 11,5 милиони жители

А1он
Населението на Италија се очекува во наредните 50 години да се намали за 11,5 милиони, соопшти Националниот статистички институт со седиште во Рим. Најновите демографски
Македонија

Лани живородени 23.138 деца, бројот намален за 1,8 отсто

А1он
Во текот на минатата година во Република Македонија вкупно се родени 23.334 деца, од кои живородени се 23.138, а 196 мртвородени деца, објави Државниот завод за статистика. Бројот