poligraf

Регион

Осомничени за убиството на Данка Илиќ паднаа на полиграф, автомобилот го чистеле со киселина

А1он
Двајца осомничени за убиството на Данка Илиќ паднаа на полиграф. Откриено е и дека крвта пронајдена во нивното возило, по ДНК анализата, била на Данкa.
Македонија

Дебата за полиграф за граничарите: Сите што се лојални и чесни не треба да стравуваат

Орце Костов
Втора сесија од дебатата дали да се воведат полиграфи за службеници кои работат на високоризични работни места на граничната линија со цел се превенира можна