piksel grup

Истражувања Македонија

ВИДЕО: Антикорупциска ќе ја истражува можната трговија со влијание со државната помош за кумот на Ковачевски

Петар Клинчарски
Антикорупциска не гледа основ за утврдување судир на интереси за доделената државна помош на компанијата „Пиксел гроуп“ во која Ковачевски беше косопственик со неговиот кум
Македонија

(ВИДЕО) Ако не му се извинат, Ковачевски смета дека ВМРО – ДПМНЕ треба да добие тужба оти две недели го напаѓаат со најдолни лаги

Маја Илиевска-Пачемска
Најдолни лаги според премиерот Димитар Ковачевски се обвинувањата од ВМРО – ДПМНЕ за тоа дека го избегнал служењето војска правејќи се неспособен и дека заедно
Видео Истражувања Македонија

(ВИДЕО) Два милиони евра во тендери и државна помош за кумот на премиерот – на повидок и субвенции за новата компанија за панели

Петар Клинчарски
Договори за финансиска поддршка од Владата, проекти добиени преку Фондот за иновации како и новоформирана компанија за производство на соларни панели, која од неодамна е