paricna pomos

Економија

Хаос во исплатата: лица со блокирани сметки распределени во банки кои не нудат можност парите да се подигнат

Маја Илиевска-Пачемска
Иако ја добиле, помошта од 6.000 денари од државата е недостапна за дел до корисниците кои имаат блокирани сметки оти не сите банки отвораат посебни
Економија

За да не им ги земат извршители, граѓаните со блокирани сметки до петок треба да ја подигнат помошта од 6.000 денари

Маја Илиевска-Пачемска
Граѓаните со блокирани сметки кои добиле државна помош од 6.000 денари, до петок треба да ги ажурираат податоците во банките и да си ги подигнат
Македонија

Помошта од 6.000 денари може да се подигне и во кеш, Владата препорачува да се троши на македонски производи

Маја Илиевска-Пачемска
До крајот на неделава сите граѓани кои ги исполнуваат условите од четвртиот сет мерки ќе добијат по 6.000 денари на трансакциските сметки кои ќе можат