otkup na tutun

Економија

Талески: Ново зголемување на откупата цена на тутунот за 35 денари, досега имаме просечна цена од 365 денари

А1он
СДСМ покажува што значи вистинска грижа за тутунарите и што значи почитување и вреднување на нивнот труд и мака.Откупот на тутунот се одвива добро и
Економија

Откупувачите ги отворија пунктовите, тутунарите не го носат родот за откуп

А1он
Откупувачите ги отворија пунктовите за откуп на тутунот, но тутунарите не го донесоа родот на проценка на вагите иако денеска е последниот ден од законскиот
Економија

Сојуз на земјоделски здруженија: Да не се потпишуваат договорите за новата реколта тутун без зголемување од 20 отсто

А1он
Тутунарите да не ги потпишуваат договорите со откупните компании за новата реколта тутун додека цените не се зголемат за 20 насто, бара и апелира Сојузот
Економија

Николовски: Откупот на тутунот се одвива непречено, досега се откупени 74% од договорното производство

А1он
Според податоците од Државниот инспекторат за земјоделство, досега се откупени околу 74% од вкупното договорено количество на тутун, односно околу 16.500 тони од вкупно 22
Економија

Откупот на тутунот се одвива непречено, производителите реагираат за цената

А1он
Откупот на тутунот се одвива непречено и без застој, потврдуваат од Тутунскиот комбинат – Прилеп. Според директорот Кире Станкоски, досега се откупени половина од договорените
Економија

Во Прилеп се покренува иницијатива за измени во Законот за тутун

А1он
Прилепскиот градоначалник Борче Јовчески преку попладневна средба денеска со дел од тутунските здруженија од регионот ја почна иницијативата за будно следење на текот на откупот,
Економија

Почна откупот на тутунот, тутунарите очекуваат добра цена поради квалитетниот род

А1он
Почна откупот на тутунот од годинашната реколта. Денеска се отворени 20 од 173 откупни пункта во државата. Пунктови отворија Прилепскиот тутунски комбинат, „Сокотаб“ од Битола
Економија

Новите тутунски здруженија бараат одлука за елементарна непогода и „зелена нафта“

А1он
Новоформираните тутунски здруженија од Прилеп побараа Владата да донесе одлука за прогласување елементарна непогора зашто сушата го преполови производството. Мерката зелена нафта е добра, но
Економија

Иницијативниот одбор на тутунарите бара поголема динамика на откуп и средба во Министерството за земјоделство

А1он
Ако не се зголеми динамиката, не може да се дооткупи тутунот во наредните 20 работни дена, велат од Иницијативниот одбор на тутунарите и бараат средба
Економија

Тутунарите интензивно ги пријавуваат вишоците, се бара откуп и во сабота

А1он
Во прилепско-пелагонискиот регион за пет дена се пријавени околу 2 200 тони вишок тутун што треба дополнително да се преземе од договорените количини, информираат од