nevakcinirano prvace

Македонија

Велешкото прваче не е единствено, откриени 139 невакцинирани и 398 делумно вакцинирани првачиња

Маја Илиевска-Пачемска
Со вонредни инспекциски надзори во училиштата во земјата биле откриени 139 невакцинирани првачиња и 398 делумно вакцинирани, дознава „А1он“. Државните санитарни и здравствени инспектори вонредните
Македонија

Мајката на невакцинираното прваче од Велес: Се предавам, не го носам на училиште утре

Маја Илиевска-Пачемска
По инцидентот во четвртокот кога со полиција ги принудиле да си го земат детето, родителите на невакцинираното прваче од Велес, разочарани велат дека утре нема