nacionalna agencija

Македонија

Сослушана Лидија Димова за злоупотребите во Националната агенција, поради короната, истрагата ќе биде продолжена

Кристијан Ландов
Обвинителката што го води случајот за злоупотребите во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност ќе побара рокот за истрагата да се продолжи повеќе
Македонија

Ѓоргиевски назначен и за директор, по разрешувањето на Лидија Димова

Кристијан Ландов
Од привремена замена за разрешената директорка Лидија Димова, вршителот на должност Марко Ѓоргиевски е назначен на директорската позиција на Националната агенција за европски образовни програми