nacionala agencija za evropski obrazovni programi i mobilnost

Македонија

Лидија Димова ја тужела Агенцијата со која директоруваше, додека чека Обвинителството да одлучи дали ќе ја гони неа

Кристијан Ландов
Обвинителството и по повеќе од година не покрена судска постапка против Лидија Димова, нејзините поранешни колеги и грантираниот Зоран Златковски, но затоа, ексдиректорката на Националната
Македонија

ОЛАФ доаѓа за истрагата против Лидија Димова и фризерницата, ќе ги испитува злоупотребите со обвинителот

Интензивно се работи на истрагата за случајот поврзан со злоупотребите во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Ова за „А1он“ го потврдија и