mzsv

Македонија

МЗШВ: Не се сторени повреди на законските прописи, ниту има судир на интереси

А1он
Не се работи за злоупотреба на службена положба, туку за чистење на 105 километри каналска мрежа на цела територија на Република Македонија,  за што беше спроведена електронска
Македонија

Николовски: Признание за скандалот со храната не е доволно, одговорност мора да има!

А1он
Дополнителниот заменик-министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска изјави дека случајот со неспроведувањето мониторинг врз безбедноста на храната од мај до септември минатата
Македонија

(ВИДЕО) Николовски: Скандал со безбедноста на храната, со месеци граѓаните не знаеле што јаделе

А1он
Дополнителниот заменик-министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска обвини дека Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) од 2 мај до 17 септември минатата
Македонија

(ВИДЕО) Николовски: Уште 4 милиони евра за сопственикот на ТВ Нова, Сеад Кочан

А1он
„Продолжуваме со демаскирање на улогата на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство како параван преку којшто Груевски ги задоволува газдите на медиумите задолжени за пропаганда
Македонија

МЗШВ: Николовски покажа тотално непознавање на секторот водостопанство

А1он
Дополнителниот заменик министер за земјоделство,шумарство и водостопанство Љупчо Николовски продолжува со манипулациите и дезинформации во јавноста. Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство уште еднаш ќе
Македонија

МЗШВ ги демантира тврдењата на Николовски

А1он
Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски во отсуство на креативни идеи во насока на развојот на земјоделството, продолжува со  манипулациите, дезинформациите
Македонија

МЗШВ: Неточни и непроверени се информациите на Николовски за Шумската полиција

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство преку соопштение ги оцени како неточни и непроверени информациите што денеска ги изнесе дополнителниот заменик министер за земјоделство, Љупчо
Македонија

Демант на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство сака да ја извести јавноста дека е во постојан контакт со земјоделците за изнаоѓање на решенија за сите предизвици
Македонија

МЗШВ: Владата веќе обезбедува соодветна заштита на овоштарите

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во пишаната реакција на денешната изјава на лидерот на СДСМ Зоран Заев во Ресен, наведува дека за сите предизвици
Македонија

Демант на МЗШВ на обвинувањата од СДСМ

А1он
„Владата и Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство интензивно и посветено работи на отстранување на последиците од поплавите. СДСМ и нејзиниот поретседател на комисијата Дејан Павлески