muzej kumanovo

Култура

НУ Музеј Куманово склучи договор за соработка со Интернационалниот Хеленски Универзитет од Солун

А1он
НУ Музеј Кумано склучи договор за соработка со Интернационалниот Хеленски Универзитет  од Солун. Соработка се однесува на полето на археологијата, конкретно преку реализација на заеднички
Култура

Кумановскиот музеј годинава ќе реализира 23 проекти

А1он
Кумановскиот музеј доби 23 проекти, подржани и одобрени од Министерството за култура, соопштија денеска надлежните од оваа националната установа. Годинава ќе се осовременува историското одделение