ministerski sostanok nato

Македонија

Шекеринска во НАТО укажала на важноста од соработката со ЕУ

А1он
Иако сѐ уште нема право на глас, Македонија по прв пат активно учествуваше на министерски состанок како сојузник на Алијансата. На денешниот втор ден од