mesoviti komiteti

Македонија

Ќучук и Шидер: Сите политички лидери да се залагаат за прогресивни политики, а не да се навраќаат кон минатото

А1он
Европскиот парламент е голем поддржувач на проширувањето и за што поскоро одредување датум за преговори на Северна Македонија. Најважно е земјава да продолжи со реформите
Економија

Состанок на Мешовитиот управувачки комитет меѓу владите на Македонија и Германија

А1он
Иницијалниот состанок на Мешовитиот управувачки комитет помеѓу Владите на Република Македонија и Сојузна Република Германија, формиран за продлабочување на економските односи помеѓу двете земји ќе