maticna evidencija

Македонија

Уставен суд го укина делот „националност“ во Законот за матична евиденција

А1он
Уставниот суд на денешната седница донесе одлука со која се укинува делот „националност” во Законот за матичната евиденција, соопшти прес-службата на Судот. Уставните судии ја
Македонија

Доделени изводи на неевидентирани лица во матичната книга на родените

А1он
Со измените на Законот за матична евиденција ги решивме животните прашања на околу 526 човечки судбини, за кои досега е извршен упис во матичната книга
Македонија

Законот за матичната евиденција на седницата на Уставен суд в четврток

А1он
Уставниот суд в четврток на седница ќе расправа по предметот во кој е оспорен Законот за матичната евиденција, по иницијатива на политичката партија „Левица”. –