marinakis

Македонија

Маринакис: Европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција

А1он
Владата и премиерот Кирјакос Мицотакис следат одговорна надворешна политика и без заобиколувања велиме дека европскиот пат на Северна Македонија поминува низ Грција и очигледно, ако
Македонија

Маринакис: Оксиморон е едната страна да бара од другата да го изоди целиот пат, од моментот кога не го почитува ерга омнес името

А1он
Оксиморон е едната страна да бара од другата да го изоди целиот пат, од моментот кога ги нема изодено првите метри, што се однесуваат на
Македонија

Маринакис: Другата страна не ги почитува основните работи, односно името на земјата, која не се вика Македонија, туку Северна Македонија

А1он
Другата страна не се придржува ни до основните работи, не ги почитува основните прашања, како што е името на земјата која не се вика Македонија,