malesevski planini

Македонија

Владата прогласи дел од Малешево за заштитен предел

А1он
На денешната 127. седница, Владата ја усвои Предлог-одлуката за прогласување на дел од Малешево за заштитено подрачје во категорија V-заштитен предел, со што територијата на
Македонија

Планинари од Делчево го искачија врвот Ченгино Кале на Малешевските Планини

А1он
Седумчлена експедиција на планинарско-спортскиот клуб „Голак“ од Делчево продолжи со искачување и промовирање на помалку познати места во Пијанечко-малешевскиот крај. Последниот планинарски марш, како што