lindan

Македонија

Се извезуваат последните контејнери контаминирана почва од ОХИС од „ЛОТ“ 3, почнува извозот од „ЛОТ“ 4

А1он
Со денешниот извоз на последните три контејнери со околу 63 тони почва загадена со линдан од малата депонија во поранешната фабрика ОХИС во Скопје се
Македонија

Првите количини на опасниот линдан од малата депонија од ОХИС заминуваат од нашата државата

А1он
Денес започнува транспортот на опасниот историски отпад од малата депонија од пораншниот индустриски гигант Охис. По добиеното одобрение од солунското пристаниште за прием на првата
Македонија

Одобрен планот за линданот во ОХИС, ќе го отстранува грчка фирма

А1он
Владата на 65-тата седница го одобри планот за ремедијација на локацијата во АД „ОХИС“- Скопје и го задолжи Министерството за животна средина и просторно планирање
Македонија

Потпишан меморандум за соработка со UNOPS и Норвешка за решавање на проблемот со отпадот од линдан во фабриката Охис

А1он
Премиерот Зоран Заев во име на Владата на Република Македонија денеска го потпиша Меморандумот за соработка со Канцеларијата за услуги на проекти на Обединетите нации