lica so poprecenost

Македонија

Мултимедијален инклузивен хепенинг „Можеме! Знаеме! Умееме!“

А1он
Мултимедијален инклузивен хепенинг „Можеме! Знаеме! Умееме!“ со цел изедначување на правата на лицата со попреченост, хендикеп или посебни потреби ќе се одржи денеска во паркот
Македонија

Воведување лична асистенција за социјална вклученост на лицата со попреченост

А1он
Услуги за лична асистенција и професионална рехабилитација, обезбеди двегодишниот проект „Унапредување на услугите за социјална вклученост”. На презентацијата на придобивките од воведувањето на услугите денеска
Македонија

Кампања за поквалитетен живот на лицата со посебни потреби

А1он
Фондацијата за одржлив економски развој ПРЕДА Плус и Здружението на студенти и младинци со хендикеп од Скопје почнуваат кампања на тема „Потреба од заедничко дејствување
Македонија

За лицата со посебни потреби недостапни 20 јавни институции поради архитектонски бариери

А1он
Од вкупно 77 јавни институции во Македонија, 20 јавни институции немаат овозможен пристап за лицата со посебни потреби до првиот кат, додека пак 64 јавни
Македонија

Тркалезна маса за еднакво учество на лицата со попреченост во изборниот процес

А1он
Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ одржа тркалезна маса во Крива Паланка на тема „Еднакво учество на лицата со попреченост во изборниот
Македонија

Поддршка преку документарни филмови и дебати за деинституционализација на лицата со попреченост

А1он
Покренување на прашањата за правата и потребите на лицата со попреченост беше целта на дводневниот настан „Заедница за сите“ во кој се одржаа проекција на