lica so poprecenost

Македонија

Бесплатни дерматовенеролошки услуги за лица со попреченост

А1он
Во рамки на Деновите на сексуално и репродуктивно здравје и лица со попреченост, денеска во Младинскиот центар „Сакам да знам“- Водно ќе има бесплатни дерматовенеролошки
Македонија

Дебата на ИППГ: Потребна поголема вклученост на лицата со попреченост во политичкиот живот

А1он
Согледување на можностите за поголемо ангажирање на лицата со попреченост во политичкиот живот и начините како тоа да се постигне се темите кои денеска ги
Македонија

ВИДЕО: „Види го детето, не попреченоста“- Владата и УНИЦЕФ обединети за децата со попреченост

А1он
Под мотото „Види го детето, не попреченоста“, канцеларијата на УНИЦЕФ во Скопје денеска ја промовираше македонската верзија од Меѓународната класификација на функционирање, што се очекува
Македонија

Средба на Заев со претставници на Сојузот на дефектолози: Лицата со попреченост ќе бидат целосно вклучени во општеството

А1он
Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министерката за образование, Рената Дескоска, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска и од
Македонија

Мултимедијален инклузивен хепенинг „Можеме! Знаеме! Умееме!“

А1он
Мултимедијален инклузивен хепенинг „Можеме! Знаеме! Умееме!“ со цел изедначување на правата на лицата со попреченост, хендикеп или посебни потреби ќе се одржи денеска во паркот
Македонија

Воведување лична асистенција за социјална вклученост на лицата со попреченост

А1он
Услуги за лична асистенција и професионална рехабилитација, обезбеди двегодишниот проект „Унапредување на услугите за социјална вклученост”. На презентацијата на придобивките од воведувањето на услугите денеска
Македонија

Кампања за поквалитетен живот на лицата со посебни потреби

А1он
Фондацијата за одржлив економски развој ПРЕДА Плус и Здружението на студенти и младинци со хендикеп од Скопје почнуваат кампања на тема „Потреба од заедничко дејствување
Македонија

За лицата со посебни потреби недостапни 20 јавни институции поради архитектонски бариери

А1он
Од вкупно 77 јавни институции во Македонија, 20 јавни институции немаат овозможен пристап за лицата со посебни потреби до првиот кат, додека пак 64 јавни