lesocki manastir

Македонија

Петмина државни функционери пуштаа во употреба манастирски паркинг

А1он
Петмина државни функционери, меѓу кои еден вицепремиер, министер и негов заменик, градоначалник и директор, денеска дојдоа во тетовското село Лешок, за да ја сечат црвената
Култура

Почнува втората фаза на конзерваторските работи во црквата „Пресвета Богородица“ во Лешочкиот манастир

А1он
Започнаа да се спроведуваат активности од втората фаза за заштитно-конзерваторските работи за ревитализација црквата Пресвета Богородица од 14 век што се во рамки на манастискиот