laboratorii

Македонија

Приватните лаборатории по корона-кризата со профити од милиони евра, дел имаат и за 77 пати повисока добивка

Мери Јордановска
Речиси година и половина помина по агресивниот коронавирус што го зафати светот, кога и најбогатите држави се соочија со тешки последици по здравствениот систем и
Македонија

Утврдени неправилности во „Скрин лаб“ кои на скопјанка со две дози на „Фајзер“ не ѝ открија антитела: издавале резултати без печат и потпис од лекар

Маја Илиевска-Пачемска
По вонредниот инспекциски надзор во биохемиската лабораторија „Скрин лаб“ – „Павлина“, Државниот санитарен и здравствен инспекторат утврдил неправилности во работењето. Вонредниот надзор беше по претставка
Македонија

Инспекција во „Скрин лаб“, каде на скопјанка со примени две дози „Фајзер“ не ѝ открија антитела

Маја Илиевска-Пачемска
Државниот санитарен и здравствен инспекторат ќе направи вонреден надзор во лабораторијата „Скрин лаб“ откако скопјанка, со примени две дози од вакцината на „Фајзер“ се пожали
Македонија

„Скрин лаб“ за скопјанката со примени две дози на „Фајзер“, на која не ѝ открија антитела: Резултатот е во рамките на дозволена грешка

Маја Илиевска-Пачемска
Јордан Петров, управителот и основач на лабораторијата „Скрин лаб“, која не откри антитела кај скопјанка со примени две дози од вакцината на „Фајзер“, за „А1он“