kocarev

Македонија

Коцарев: Идентитетството не смее да се доведе во прашање – нам насушно ни треба трет Илинден

А1он
Македонската државност почива на темелите на Илинденската револуција. Почива на двата Илиндена, а македонскиот народ има своја историја и содржина во двете востанија – 1903-тата
Македонија

Коцарев: Македонската историја не е тема за политичко пазарење

А1он
Историјата на Македонија и македонската култура воопшто не се и не треба да бидат теми за политичко пазарење. Се надевам оваа книга, како и книгата