kanabis

Македонија

ВИДЕО: Правните лица нема да можат да си дозволат да одгледуваат канабис, ДОМ поднесува амандмани

А1он
Самите законски регулативи го отежнуваат начинот на добивање на дозвола од технички и кадров аспект на правните лица кои би се занимавале со одгледување и
Видео Македонија

(ВИДЕО) Марихуаната помага, дали треба да одиме во затвор за да се излечиме?

А1он
На крајот на минатата година Министерството за здравство бомбастично најави „легализација на марихуаната за медицинска употреба”. Кратко потоа, со предлог Закон за измени и дополнување
Македонија

ХОПС: Со посебен закон да се регулира медицинската употреба на канабисот

А1он
Здружението ХОПС-опции за здрав живот смета дека треба да се донесе посебен закон со кој ќе се регулира медицинската употреба на канабисот во Македонија, имајќи
Видео Македонија

(ВИДЕО) Анкета: Граѓаните со поделено мислење за легализација на марихуаната

А1он
Мислењето на граѓаните за легализација на марихуаната за медицнски цели е поделено. Покрај студиите кои покажуваат дека канабисот е лековит, граѓаните се убедени дека нема
Видео Македонија

(ВИДЕО) Апелгрин: Две веледрогерии ќе профитираат од легализацијата на марихуаната

А1он
Доколку дојде до легализација на канабисот повторно ќе профитираат само две веледрогерии, што е во целосна контрадикција со тврдењата дека канабисот нема лековите својства, но
Македонија

(ВИДЕО) Јаневиќ: Нема да дозволиме предлог законот за медицински канабис да биде маркетиншки циркус

А1он
„Либерално-демократската партија изразува задоволство што по неколкумесечен притисок од јавноста, Министерството за здравсто попушти и најави дека ќе достави предлог-закон кој ќе има за цел
Видео Македонија

(ВИДЕО) Манипулација: Ќе се легализираат 2 грама канабис месечно, а потребни се 30 грама за лекување

А1он
Намерата на Министерството за здравство е да се легализираат два грама масло од канабис, што за болен од рак би било доза за два дена
Македонија

ЛДП: Доста беа дебати, итна легализацијата на канабис во медицински цели

А1он
„Либерално-демократската партија смета дека легализацијата на канабисот во медицински цели мора да биде наша реалност и тоа во најскоро време. Се’ поголем дел на луѓе