jaglen

Економија

До 2030 година 15 земји ќе го исфрлат јагленот од производството на струја

А1он
Најмалку 15 земји се приклучија на Меѓународниот сојуз кој планира до 2030 година постепено да го исфрли јагленот од производството на електрична енергија, соопштија претставници