italijanski premier

Економија

Италијанскиот премиер Конте ги отфрли шпекулациите за откажување од еврото

Италијанскиот премиер Џузепе Конте денеска изјави дека Италија останува во Еврозоната, откако каматните стапки на италијанскиот долг скокнаа по шпекулациите дека Владата размислува за враќање