inspektorati

Македонија

Не чини состојбата во државните инспекторати – едвај работат со половина кадар, покажа ревизијата

А1он
Државните инспекторати во земјава работат со едвај 50 проценти кадровски капацитет, а доколку во наредниот период не се реализираат нови вработувања, постои ризик неколку инспекторати
Економија

ВИДЕО: Пазарните инспектори затвориле 14 угостителски објекти и поднеле две кривични пријави

Кристијан Ландов
За седум денови, односно од 12 до 18 мај, пазарните инспектори затвориле 14 угостителски објекти, а за еден од нив со седиште во Струмица, како